AUDIO-LES

Evaluatie

In deze sessie ronden we de module af en bereiden we je voor op de volgende

Nu we deze module af gaan sluiten hoop ik dat je wat beter begrijpt wat er op dit moment met je gebeurt.

Ik hoop dat je ziet dat er niets onherstelbaar kapot is, dat je niet gek bent geworden en dat ook jij een fijn en relaxed leven tegemoet gaat.

Ik hoop dat je begrijpt dat je eigen gedrag plus één of meer grote stressbronnen, ervoor gezorgd heeft dat je een tijd lang meer energie hebt verbruikt dan je kon aanvullen, en je energiereserve langzaam maar zeker is op geraakt.

Op het moment dat die reserve opraakte, begon jouw hele systeem te haperen, wat zich uitte in verschillende mentale en fysieke symptomen.

Ik hoop ook dat het wat duidelijker is geworden dat één van de grote doelen van jouw herstel het opladen van je energiereserve is. Dit doe je door een tijd lang méér energie bij te vullen, dan je verbruikt. Hierdoor loop je zelfstandig het ravijn uit, op weg naar een mooi en ontspannen leven. Uiteraard, er komt bij herstel veel meer kijken dan alleen dit, maar dit is wel de basis.

Je hebt met je overspanning of burnout een interessante levensles geleerd. Namelijk het inzicht dat jouw energiereserve niet bedoeld is om gedurende een lange periode te gebruiken. Kijk, die batterij is er voor noodgevallen. Een deadline op werk waardoor je twee weken even hard moet werken. Een kind krijgen, die je nachten verstoord. Of een andere situatie waardoor je voor korte tijd meer energie verbruikt dan je aanvult. Tijdens die momenten is het helemaal oké om je energiereserve te gebruiken. Maar voor de rest van je leven zul je echt moeten gaan proberen een neutrale energiebalans vast te houden.

De grote vraag is nu: hoe gaan we beginnen met je herstel? Nou, het eerste wat we moeten doen is je herstel ONTGRENDELEN. Ik zal het uitleggen.

Je bent al sinds je geboorte uitgerust met een slim systeem dat ervoor zorgt dat jouw lichaam en geest weer volledig herstellen. Het probleem is alleen dat dat systeem niet automatisch in werking treedt. Het zal dat pas doen wanneer we een aantal essentiële handelingen verrichten, waarmee we het herstelproces ontgrendelen.

Dus dat is exact wat we in volgende module gaan doen: Je herstelproces ontgrendelen en er zo voor zorgen dat je gaat voldoen aan de voorwaarden voor herstel.

Voor nu wil ik je feliciteren met het afronden van de eerste module. Het lijkt misschien alsof je nog weinig “gedaan” hebt. Maar dat komt nog. Je hebt met deze module vooral een belangrijk fundament van kennis gelegd, waar we nog vaak aan zullen refereren.

Goed gedaan. Wanneer je voelt dat je de materie uit deze module hebt begrepen, ben je klaar voor de volgende module. Ik zie je daar.

Camp Burnout is optimized for mobile

But if you really want to use it on your desktop computer, then simply narrow your browser window like the image below. This way your browser thinks it’s a phone 😉